top of page
Zoeken

Door samen te werken, groei je zelf nog meer!

Bijgewerkt op: 19 dec. 2020

Na twee jaar onder de vleugels van diëtiste Evi Van den Bossche van Rroom vlieg ik vol zelfvertrouwen het Gentbrugse nest uit!


Voortaan dus enkel nog begeleidingen, en hopelijk binnenkort terug massages, in de praktijk te Haaltert, of online.


De samenwerking met Evi ging van start in 2018, toen ik als afstandsstudente Voedings- en Dieetkunde op zoek ging naar een leerrijke stageplaats. Ik wilde stage lopen bij een zelfstandige diëtiste die me wegwijs kon maken in het coachend begeleiden, iemand met kennis van haar vak maar tegelijk ook iemand die tijd maakt voor haar klanten en op een motiverende manier te werk gaat. En die persoon vond ik!


Omdat de klik er zowel professioneel als persoonlijk was, beslisten we na mijn stage om samen aan de slag te gaan. Naast de begeleidingen in mijn eigen - toen pas opgerichte - praktijk te Haaltert zou ik op vrijdagen volop ervaring kunnen opdoen in de praktijk te Gentbrugge.

Twee diëtisten onder 1 dak!

Evi gericht op allergieën, intoleranties, stress en burn out, en ik op klanten die, al dan niet in functie van medische aandoeningen, een gezond eet- en leefpatroon wilden aannemen. Elk vanuit onze eigen doelgroep, met onze eigen aanpak, doch complementair aan elkaar en binnen een gedeelde visie: mensen optimaal bijstaan in het versterken van hun zelfzorg, vanuit een oplossingsgericht denken.


Samen bespraken we moeilijkheden, ideeën, vormingen en diëtistische ontwikkelingen. Dat bracht inspiratie, andere invalshoeken, motivatie alsook heel wat plezier. Evi de creatieveling, degene met innovatieve, leuke ideeën en ik de meer rationele, analytische die alles met een kwinkslag weet te bekijken. Een goede match!


In augustus 2018 bliezen we samen met nog 2 andere Gentse collega’s de Provinciale Werkgroep Oost-Vlaamse Diëtisten van de Beroepsvereniging nieuw leven in, we bedachten en organiseerden toffe en interessante events voor diëtisten. Beiden stapten we in 2020 ook mee in de kringwerking van de Eerstelijnszones, met als doel diëtisten in onze regio samen te brengen. Evi in de regio Gent en ik in regio Aalst. Beiden gemotiveerd om diëtisten meer te verenigen!


Samen vormden we als het ware een eigen, kleine interregionale kring!

En hoewel ik niet meer in de praktijk van Evi zal werken, zal onze samenwerking blijven bestaan! Beiden geloven we namelijk sterk in netwerking en collegialiteit. Als diëtisten zitten we veelal elk op ons eigen eilandje, elk in onze eigen praktijk. Dat maakt ons kwetsbaar. De kringwerking en het intra/multidisciplinair werken kan dit in de toekomst hopelijk opvangen. Intussen kunnen wij alvast op elkaar rekenen. En dat is een heel fijne gedachte.


Bedankt Evi voor al jouw input, jouw kennis, jouw ervaring en vooral jouw bruisende persoonlijkheid. Bedankt om me bij te staan in mijn leerproces als diëtiste!

Bedankt om in mij te geloven!

Dat doet deugd, dat geeft energie!


Greet


Check zeker www.Rroom.be !


153 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Unknown member
Dec 27, 2020

FLy Greet, fly!

Dank voor de fijne samenwerkingsjaren in de praktijk en die nog mogen komen.

Want van ons is het laatste nog niet gezien!

"Your time as a caterpillar has expired. Your wings are ready." :)

Like
bottom of page