top of page
Zoeken

Je herpakken na je verlof

Bijgewerkt op: 4 aug. 2022

Dat is niet altijd even simpel.


Naast moeilijke periodes zijn ook leuke periodes, zoals verlof, een mogelijke reden tot herval.

Zelfs al zijn gezonde leefgewoonten goed ingebakken, het blijft best moeilijk om terug op gang te komen.Je bent een tijdje uit je routine geweest. Geen werk, tijd dus om te relaxen! Misschien heb je meer gegeten, minder gesport, langer geslapen, en ga zo maar door.

Terug de draad oppikken voelt nadien sowieso zwaar(der). En dat is helemaal normaal.

Een mens is van nature liever lui dan moe.


Je zal opnieuw een inspanning moeten leveren om terug aan de slag te gaan.

Bouw dus zoveel mogelijk opnieuw structuur in en focus je in eerste instantie op de zaken die voor jou het makkelijkst zijn. Kortom bouw terug op.


Ikzelf heb minder tot vrijwel niet gesport tijdens m'n verlof. Er terug invliegen zoals voorheen was voor mij geen optie. Ik was al aan het puffen bij de opwarming. Ondanks ik tijdens de vakantie wel veel beweging heb gehad.


Dus, minder zware sessies waren aan de orde. Met succes! Ik volg dezelfde structuur als voorheen maar met lichtere trainingen. Dat voelt fysiek en mentaal minder zwaar. En ik heb ook geen tegenzin om er aan te beginnen want ik weet op voorhand dat het wel gaat meevallen.


Hetzelfde met voeding. Verwachten dat je onmiddellijk en instant terug alle extraatjes aan de kant kunt zetten is moeilijk. Geef jezelf dus wat krediet, en weet dat het voor iedereen moeilijk is maar wel mogelijk 👊🏻

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page